Apple on brändi, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Yhtiön suosituimpiin tuotteisiin lukeutuvat niin Mac-tietokoneet, Apple-puhelimet kuin iPad-tabletit. Yhtenä maailman suurimmista yhtiöistä se kantaa myös kortensa kekoon ottamalla vastuuta yhteiskunnan ja yleisesti ottaen maailman hyvinvoinnista, mikä näkyy osallistumisena erilaisiin hankkeisiin. Ympäristö on ollut Applen hankkeissa keskeinen teema jo vuosikausien ajan, ja etenkin metsät ja niiden hyvinvointi ovat nousseet vuosi vuodelta yhä merkittävämpään osaan. Apple on tunnetusti asettanut tavoitteekseen yhtiön siirtymisen täysin hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, ja yhtiön omat toiminnot ovat olleet sitä jo vuodesta 2018 alkaen.

Usein kuulee sanottavan, että metsät ovat koko maailman keuhkot, joten niitä halutaan suojella kaikin mahdollisin tavoin. Metsäalueiden pienentyminen vuosikymmenten saatossa metsänhakkuun seurauksena on aiheuttanut suurta huolta, sillä tällä on suora vaikutus myös muun muassa ilmaston lämpenemiseen ja muihin valtaviin ympäristöä koskeviin ongelmiin. Keväällä 2021 moni ympäristöstä huolestunut ottikin suurella riemulla vastaan uutisen Applen aikeista käynnistää sarja erilaisia hankkeita metsien uudelleenistuttamiseksi, joiden tarkoituksena on poistaa saasteita ilmakehästä. Monet uskovatkin, että Applen kaltainen suuryhtiö pystyy toimillaan vakuuttamaan myös muut suuret yritykset ja toimijat metsien suojelemisen tärkeydestä ja innostamaan niitä lähtemään mukaan vastaaviin hankkeisiin.

Kuinka yksittäinen ihminen voi edistää metsien hyvinvointia?

Vaikka joskus voikin tuntua ymmärrettävästi siltä, ettei yksittäisellä ihmisellä ole konkreettisia mahdollisuuksia vaikuttaa metsien hyvinvointiin, on tehtävissä todellisuudessa paljonkin. Ympäristöystävällisten yritysten ja hankkeiden tukemisella on suuri merkitys, jotta metsät saadaan jälleen kukoistamaan entisellä tavallaan. Myös ekologisilla valinnoilla on mahdollista edistää maapallon hyvinvointia. Jos esimerkiksi uuden Mac-tietokoneen tai iPhonen hankkiminen ei ole taloudellisesti mahdollista, voivat käytetyt Apple-tuotteet tulla silloin kysymykseen. Tehdashuollettuja laitteita myy esimerkiksi käytettyihin Apple-tuotteisiin erikoistunut mresell.fi, jonka kautta voi hankkia uutta vastaavat ja laadukkaat tietokoneet ja muut elektroniikkatuotteet näppärästi verkosta tilaamalla. Käytettyjen ja kierrätettyjen tuotteiden suosiminen onkin yleistynyt viime aikoina niin sen tarjoamien taloudellisten säästöjen kuin myös ympäristötietoisuuden seurauksena.Mitä uudelleenmetsitys tarkoittaa?


Monesti kuulee puhuttavan uudelleenmetsityksestä tai metsien uudelleenistuttamisesta, mutta välttämättä ei ole aivan selvää, mistä siinä on pohjimmiltaan kyse. Uudelleenmetsityksessä on loppujen lopuksi kuitenkin kyse hyvin yksinkertaista asiasta: sen tavoitteena on auttaa metsiä kasvamaan alueilla, joilta ne on aiemmin tuhottu. Maanviljelyn ja talouskasvun seurauksena maapallolta pyyhkäistään pahimmillaan valtavia metsäalueita etenkin kehitysmaissa, minkä seurauksista on puhuttu jo pitkään. Kun metsiin istutetaan taimia uudelleen niiden alkuperäisille alueille, edistää se koko maailman hyvinvointia lukemattomilla tavoilla aina ilmanlaadun parantumisesta luonnonvaraisten eläinten ja kasvilajien suojeluun. Perimmäisenä etuna se tarjoaa kuitenkin parhaat mahdolliset olosuhteet maapallolla elämiseen myös jatkossa, mitä kaikki varmasti toivovat.