Suomalaiset ovat metsäkansaa ja onkin kunnia-asia omistaa pieni tai vähän isompi metsäpalsta. Monet suomalaiset omistavat metsää ja yhä useampia kiinnostaa sijoittaa metsään. Se onnistuu hyvin, kun ostaa metsää. Arvo säilyy taatusti vähintään samana ja monesti se vielä nousee. Metsä on siis ehdottomasti sellainen sijoitus, joka säilyy sukupolvelta toiselle. Puita voi tarpeen mukaan myydä vaikkapa Metsäliitolle, jolloin metsästä saa tuottoa aina silloin tällöin. Toisaalta jotkut hyödyntävät oman metsän puita vaikkapa polttopuina, joten siinäkin mielessä metsän omistaminen on käytännöllistä.

Metsä kuitenkin maksaa, joten kaikki eivät välttämättä pysty ostamaan metsäpalstaa käteisellä. Metsän ostamisen ei kuitenkaan tarvitse jäädä siitä kiinni. Jokainen halukas voi hakea lainaa metsäpalstan ostamista varten. Ei siis muuta kuin kilpailuta lainat netissä ja saat luottopäätöksen yleensä saman tien. Myös lainarahat maksetaan tilille jopa saman päivän aikana, joten ostoksille voi päästä hyvinkin nopeasti. Lainoja kannattaa kuitenkin ehdottomasti vertailla, sillä niissä on paljon eroja. Myös metsäpalstojen hintoja kannattaa vertailla ja pohtia, missä voisi sijaita itselle sopiva palsta. Omalle maallehan voi nimittäin hakea vaikkapa rakennuslupaa mökille tai talolle, joten jos sellainen siintää tulevaisuuden suunnitelmissa, kannattaa sekin ottaa huomioon.

Mitkä tekijät vaikuttavat metsän hintaan?

Metsän hinta koostuu monesta eri tekijästä. Oikean hinnan osaavat määritellä ainoastaan metsäalan asiantuntijat. Metsäpalstan sijainti ja koko ovat tietysti tärkeitä asioita, jotka määrittävät hinnan pitkälti. Yleissääntönä voidaan pitää sitä, että mitä suurempi palsta on kyseessä, sitä korkeampi on myös hinta. Toki tämä ei aina ole näin yksinkertaista, sillä joskus erinomainen sijainti voi vaikuttaa hintaan kokoakin enemmän. Puun markkinatilanne vaihtelee jatkuvasti, joten sekin vaikuttaa hintaan. Mitä suurempi kysyntä puulla milloinkin on, sitä korkeammaksi hinta muodostuu. Jos tarjontaa taas on enemmän kuin kysyntää, laskee puun hinta, jolloin myös metsäpalstojen hinnat tulevat alas. Tähän vaikuttaa myös puun kasvupotentiaali. Jotkut metsät kasvavat nopeammin kuin toiset, joten silläkin on merkitystä, kuinka nopeasti metsän voidaan odottaa tuovan tuottoa.

Metsän hinta perustuu siis muun muassa noihin seikkoihin. Toki kaikki palstat käydään läpi yksityiskohtaisesti, jolloin hinta määräytyy vasta tarkastelun jälkeen.